Workshop Waddenfotografie

Ga met ons mee van Stad naar t Wad in de WaddenExpress

Workshop Waddenfotografie

Leer de mooiste Waddenfoto’s maken

Ben jij een enthousiaste fotograaf en word jij, als je bij het Wad staat, ook geraakt door een adembenemend mooi en weids uitzicht, de hoorbare stilte, de onmiskenbaar zilte geur, de schilderachtige kleuren van de ondergaande zon die reflecteert in een klein laagje water tussen de zandplaten?

Wat fijn, dan delen we dezelfde passie en dan kunnen we samen aan de slag! Al dat moois van en op het Wad leg ik graag vast op mijn foto’s, als herinnering aan een betoverend moment. En mijn kennis over het vastleggen van deze bijzondere Waddenervaring wil ik graag met jou delen tijdens deze Workshop Fotografie aan het Wad.

Ga met ons mee in De WaddenExpress, een blauwe VW-beauty uit 1969 die ons vanuit de binnenstad van Groningen naar het Groningse of Friese Wad brengt. Bij het Wad aangekomen gaan we na een lekker kopje koffie / thee aan de slag met de uitleg van een stukje theorie.

Wat wil jij laten zien op jouw Waddenfoto’s? Welke instellingen kies je daartoe op de camera? Waar loop je tegenaan bij de instellingen die je voorheen wel of (misschien uit angst voor het onbekende of teleurstellende resultaten in het verleden ) niet (meer) kiest?

Ik help je daarbij op weg. Als alle vragen beantwoord zijn, gaan we aan de slag, want we willen natuurlijk geen seconde missen van de zonsondergang op het Wad bij eb! Uiteraard is er tijdens het fotograferen ook ruimschoots gelegenheid om álle fotovragen die ter plekke ontstaan aan mij te stellen, zodat je blij bent als je bij thuiskomst jouw fotoresultaten bekijkt.

Handig om te weten

Er is veel persoonlijke aandacht; ook als je nog niet zoveel foto-ervaring hebt, kun je dus mee! Er kunnen slechts 6 enthousiaste fotografen mee in de bus, dus meld je snel aan voor een van de volgende data:

Vrijdag 10 mei 2019
Zaterdag 25 mei 2019
Zaterdag 8 juni 2019
Vrijdag 21 juni 2019
Vrijdag 20 september 2019

Aanmelden kan via Tour de Wadden.

We hebben de data en het tijdstip van onze fotoworkshops zó uitgekozen, dat we de zonsondergang eb (bij laag water) kunnen vastleggen. Maar, helaas kunnen we de zonsondergang niet bestellen. Laat de zon ons in de steek? Bij bewolkt weer gaan we wel; ook dán kun je de unieke sfeer op het Wad in jouw foto’s vastleggen. Ziet het weerbericht er op andere fronten niet goed uit? Dan kiezen we een nieuwe datum. Past die niet in jouw agenda? Dan krijg je je geld terug.

Zorg voor stevige schoenen & winddichte kleding: het koud hebben en fotografie gaan niet samen.

Zorg voor een volle (reserve)accu en voldoende ruimte op de (extra) geheugenkaart.

Neem je een statief mee? Zorg er dan voor dat die de camera met daarop de zwaarste lens kan dragen, zodat niet statief met toebehoren door een windvlaag omvalt.

Zie onze voorwaarden voor aansprakelijkheid in de bevestigingsmail die je na aanmelding krijgt.

Prijs: € 85,- pp, all-in (vervoer, workshop, koffie/thee, drankje na afloop én een serie prachtige foto’s van de ondergaande zon op t Wad bij eb)

Je kunt de fotocursus ook cadeau doen met de fotocadeaubon.