Groningse Elfjes

Fotokaarten met Gronings gedichtje

Naast mijn voorliefde voor fotograferen op het Friese & Groninger Wad, met name op Schiermonnikoog, word ik ook geraakt door het Groningse dialect. Van ons Groningers wordt gezegd dat we weinig woorden nodig hebben om iets duidelijk te maken. Daartoe heb ik het fotograferen bij het woord gevoegd en heb ik bij een aantal van mijn (Wadden)foto’s een Gronings gedichtje geschreven. Dat gedichtje bestaat uit elf woorden en heet dan ook een ‘Elfje’, dat overigens een officiële dichtvorm is. In dit ‘Elfje’ vat ik de essentie van mijn foto samen, en / of verwoord ik mijn gevoel op het moment dat ik de foto maakte.

Ook deze combinatie van foto en Gronings ‘Elfje’ staat op een fotokaart. Gedurende een paar seconden laat ik jou en / of de ontvanger van jouw kaart anders naar de werkelijkheid kijken.  Temeer daar ik probeer om – voor zover de foto dat toelaat – in mijn gedichtjes een kwinkslag te verwerken. De ervaring leert dan ook, dat mijn ‘Elfjes’ mensen enthousiast laten glimlachen.

Op de voorzijde van de fotokaart staat de foto samen met het ‘Elfje’, de achterzijde is blanco dus heb je nog volop ruimte voor jouw persoonlijke tekst. De fotokaarten verkoop ik op kunstmarkten; klik hier (met link naar de agenda) om te zien wanneer en op welke markt je me kunt vinden.

Handig om te weten

Prijs: 1,50 per stuk; 4 voor 5 euro; (A6-formaat, zonder envelop)

Wil je buiten de marktdata om een (aantal) kaart(en) kopen? Neem contact met me op, dan maken we een afspraak. Betaling: ter plekke, contant.

Bestellen kan ook: tegen meerprijs van aangetekende verzending stuur ik de kaart(en) naar je toe. Betaling: vooraf (overmaken),  per digitale factuur.

Overige verkooppunten

Bedrijvencentrum Blijham, Blijham

Boekhandel de Wijde Wereld, Groningen