Fotocursus in Groningen

Leer in 5 lessen jouw fotocamera kennen!

Basisbegrippen in de fotografie

Leer in 5 lessen jouw camera kennen!

Hou jij van fotograferen, heb je net een nieuwe (spiegelreflex)camera gekocht maar raak je de weg kwijt met alle knopjes, wieltjes en menu-instellingen en zet je ‘m dan ‘voor de zekerheid’ maar op de automaat?

Jammer! Je hebt vast al gemerkt dat de camera dan instellingen kiest die een teleurstellend fotoresultaat geven. Ik leer je in 5 lessen hoe het anders kan en hoe je kunt leren samenwerken met jouw fotocamera.

Tijdens de fotocursus die ik in Groningen geef, leer ik je o.a. een aantal basisbegrippen (diafragma, scherpte/diepte, sluitertijd, ISO, compositie/vlakverdeling) en ontrafelen we samen het oerwoud van het menu van jouw fotocamera. Dan weet jij straks welke instellingen voor mooie foto’s nodig zijn.

Ook komen jouw gemaakte foto’s tijdens de lessen uitgebreid aan bod: wat gaat wel goed en waar ben je (nog) niet tevreden over? Je krijgt van mij dus direct feedback, waar je weer verder mee aan de slag kunt. Een groot voordeel boven een online fotocursus, waar je alleen digitaal contact hebt met – als het meezit – een vaste docent.

Ik fotografeer sinds 2007 digitaal en heb dus in de loop van de jaren een heleboel fotokennis en -ervaring opgedaan. Daarnaast geef ik sinds 2015 cursussen, workshops en klassikaal les; dus dat betekent dat ik ook hierin veel expertise in huis heb. En daar heb jij dan weer voordeel van: zo verbeteren we samen al gauw de kwaliteit van jouw foto’s!

Handig om te weten

Wil je met meerdere mensen de fotocursus volgen? Dat kan, ik heb ruimte voor max. 3 cursisten. Locatie lessen: Van Moerkerkenlaan 72, Groningen. Als je met meerdere mensen op les komt, is het qua prijs per persoon ook nog eens voordeliger! Alleen ben je uiteraard ook van harte welkom om de cursus te volgen; dan krijg je privé-les! De lessen zijn dus óf individueel óf in kleine groepjes. Dat betekent in beide gevallen dat je heel veel persoonlijke aandacht krijgt. Hierdoor zie je al gauw dat de kwaliteit van jouw foto’s verbetert.

Tijdens de les maak je een aantal foto’s en je krijgt huiswerk mee. Die foto’s gaan we samen bespreken. Ook gaan we – als je dat leuk vindt – in les 4 samen op pad (praktijkles), zodat je, terwijl je aan het fotograferen bent, ter plekke alle fotovragen aan mij kunt stellen.

Heb je (nog) geen eigen fotocamera? Geen probleem, bij mij kun je er (tegen betaling) één huren. Let op: Je kunt de camera echter alleen tijdens de lesuren gebruiken.

Je kunt de fotocursus ook cadeau doen met de fotocadeaubon.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door het invullen van het inschrijfformulier en dit ondertekend aan mij te e-mailen. Zodra ik jouw inschrijfformulier ontvangen heb, krijg je van mij de factuur. Wanneer jouw betaling staat bijgeschreven bel ik je, en dan spreken we samen de datum en het tijdstip van jouw eerste les af.  Je kunt op elk gewenst moment met de fotocursus starten, ook tijdens de (school)vakanties. We kiezen data en tijdstippen die ons beiden passen. Ik geef  ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds les en desgewenst in het weekend.

Prijzen

:: Pakket 1 ::

€159,50

  • Basiscursus: 10 uur les

Samen jouw foto’s bespreken

Ruimte voor foto-vragen

 • 2 personen: € 152,50 per persoon

 • 3 personen: € 145 per persoon

Aanmelden
:: Pakket 2 (meest gekozen) ::

€175,45

 • Basiscursus

 • Plus 1 uur extra (in totaal 11 uur les)

 • Samen jouw foto’s bespreken

 • Ruimte voor foto-vragen

 • 2 personen: € 167,75 per persoon

 • 3 personen: € 159,50 persoon

Aanmelden
:: Pakket 3 ::

€ 207,35

 • Basiscursus

 • Plus 3 lessen van 1 uur tbv foto-opdrachten (dus in totaal 13 uur)

 • Samen jouw foto’s bespreken

 • Ruimte voor foto-vragen

 • 2 personen: € 198,25 per persoon

 • 3 personen: € 188,50 per persoon

Aanmelden