Zeehond op Schiermonnikoog

23 maart, de sterfdag van mijn vader (2009). Rond die datum ben ik jaarlijks meestal op Schiermonnikoog; mijn vader liet me – toen ik nog een klein meisje was – kennismaken met dit fantastische eiland. Dit jaar was ik er ook. Bij de strandopgang zette een monnik net zijn fiets van het slot. ‘Het is mooi op het strand” zei hij tegen mij. En: “er ligt een zeehond, bij de palen”. Op mijn vraag of de zeehond het nog deed (lees: leefde) kreeg ik gelukkig een bevestigend antwoord. Van de strandopgang naar de palen is het zo’n 15 minuten lopen, door rul zand. Heerlijk, kop in de wind en een prachtige zeehond als fotomodel. Ik heb er een serie foto’s gemaakt.

 

 

Submit a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.