‘Met het oog op… Schiermonnikoog’

‘Met het oog op… Schiermonnikoog’

In 2011 heb ik het plan opgevat om een jaarlijks terugkerende kunsttentoonstelling op Schiermonnikoog te organiseren. Op zaterdag 3 juli 2012 vond de officiële opening plaats van de 1e editie van de kunsttentoonstelling ‘Met het oog op… Schiermonnikoog. In 2,5 week tijd mochten we circa 900 mensen begroeten in de Got Tjark.

In 2013 vond van 21 juli t/m 16 augustus editie 2 plaats op 2 locaties. In de Got Tjark toonden 3 fotografen, 3 schilders en een dichter hun liefde voor het eiland middels hun werken. Daarnaast was er in de bovenzaal van het Bezoekerscentrum de tentoonstelling ‘Zand-, Water-, en Aardewerk’. Hier toonden 3 kunstenaars hun mooie werken met ook Schiermonnikoog als inspiratiebron. Ook hier was bij 1 werk van de 3 exposanten een gedicht opgehangen. In de 4 weken dat de tentoonstelling te bezoeken was, kwamen meer dan 2600 mensen een kijkje nemen. Een fantastisch aantal dat onze verwachtingen absoluut overtrof.

De derde editie in 2014 vond van 5 juli tot en met 1 augustus plaats op 3 locaties: De Got Tjark, de bovenzaal van het Bezoekerscentrum en in het COS (Cultureel Ontmoetingscentrum Schiermonnikoog). 11 (eilander) exposanten toonden hun werken met Schiermonnikoog als inspiratiebron. In 4 weken tijd kwamen 12oo bezoekers naar de Got Tjark, 450 mensen kwamen de werken in het COS bekijken. Een aantal werken is verkocht en de eerste workshop Gedichten Schrijven onder leiding van Gerard Beentjes vond plaats. In het najaar van 2015 gaan we met veel enthousiasme nadenken over de editie van 2016. Houdt u onze Facebook-pagina in de gaten!

poster als jpg

In 2012 hebben we in de Got Tjark ‘s nachts ‘visite’ gehad van een muis die zich tegoed deed aan ons gastenboek dat in de Got Tjark op tafel lag. RECmedia heeft de muis de hoofdrol gegeven in een animatie die uiteraard ook een aantal tentoongestelde werken en berichten uit het gastenboek toont:

Submit a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.