Workshop Waddenfotografie: 10, 20 en 21 september 2017

Houd je van fotograferen, van de unieke sfeer op het Wad bij een zonsondergang en laag water? Dan is dit dé fotoworkshop voor jou! In september 2017 organiseren Reisbureau Tour de Wadden & FotoDeVoogd 3 Waddenfotografie Workshop aan het Friese en Groninger Wad, na 2 succesvolle workshops in juli 2017. De WaddenExpress, een Oldtimer VW bus uit 1969, neemt 6 fotografen mee van Stad naar ’t Wad. Aan, langs en óp de dijk leer je de fijne kneepjes van het vak.

De kosten voor deelname zijn € 85,00 pp. Dit is inclusief vervoer, fotografie workshop, koffie/thee, een versnapering en een Wadwatertje (borreltje) na afloop. Aanmelden kan hier.

 

 

 

 

Roofvogelshow bij Makro Groningen

Op zaterdag 3 december 2016 heb ik een aantal mensen op de foto gezet met een roofvogel, na de roofvogelshow van ‘De Valkenhof’ bij de Makro in Groningen. De foto’s kunnen zaterdag 10 december worden opgehaald bij de servicebalie van de Makro. Deze foto is gratis! 🙂 Wilt u bijbestellen? Dat kan, neemt u dan contact met me op.

November 2017: Fotoworkshop arrangement op Schiermonnikoog!

In samenwerking met Appartementenverhuur appartementenverhuur ‘Laun, See en Wadzicht’‘  en met de de VVV op Schiermonnikoog organiseer ik 2 fotoworkshops op het eiland tijdens de November Wandelmaand 2017:

 

Midweek: 13 november – 17 november 2017

Maandag 13 november 14.00 – 16.00 uur: theoriemiddag. Locatie: Buterblom 11, Schiermonnikoog.

Donderdag 16 november 14.00 – 16.00 uur: buitenles. Locatie nog af te spreken.

OF:

Weekend 24 november – 27 november 2017

Zaterdag 25 november 14.00 – 16.00 uur: theoriemiddag. Locatie: Buterblom 11, Schiermonnikoog.

Zondag 26 november 14.00 – 16.00 uur: buitenles. Locatie: nog af te spreken.

 

Aan de Buterblom 11 kunt u gedurende deze midweek of gedurende dit weekend een sfeervol 2-persoons appartement huren: appartement ‘Laun’ of appartement ‘See”

Het arrangement bestaat uit:

  • 5 dagen (4 nachten) of 4 dagen (3 nachten) verblijf in appartement ‘Laun’ of ‘See’
  • 1 theoriemiddag van 14 – 16 uur
  • 1 buitenles van 14 – 16 uur
  • koffie / thee tijdens de theoriemiddag
  • de genoemde prijs is exclusief toeristenbelasting en bed- & badlinnen (zijn te huur)

U betaalt € 140,- logieskosten via de VVV Schiermonnikoog; de fotoworkshop (€ 55,- p.p.) betaalt u ter plekke.

 

 

Groningse Elfjes in het Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis in Groningen jubileert en viert dit jaar het 25-jarig bestaan. In het kader van een verwenmoment voor de patiënten heb ik vanmiddag bij diverse patiënten mijn Groningse Elfjes voorgedragen. Uiteraard hebben we (de mij begeleidende gastvrouwen en ik) hiervoor eerst toestemming gevraagd op de betreffende afdelingen én: bij de patiënt. Het Martini Ziekenhuis heeft de fotokaarten met de betreffende gedichtjes als attentie aan de betreffende patiënten aangeboden. De glimlach en andere mooie reacties zijn het mooiste honorarium en doen me realiseren dat ik het mooiste vak heb dat er is: mensen blij maken met het werk dat ik maak. Er volgen binnenkort nog 2 voordraag-sessies. Ik heb er zin in! 🙂

Beginnerscursus Digitale Fotografie in Groningen

Heb je een digitale (spiegelreflex)camera en maak je er (te) weinig gebruik van of fotografeer je alleen met de camera op de ‘groene knop’ (automaat)? In 5 privé-lessen van elk 2 uur leer ik jou de basis van digitale fotografie. Aan het eind van de cursus weet je wat Diafragma is, Sluitertijd, Scherpte / Diepte, ISO, Witbalans, een focuspunt, compositie/vlakverdeling. En leer je waarom deze begrippen belangrijk zijn voor het maken van mooie foto’s. Ook leer ik jou de basis van landschaps-, macro- en portretfotografie. Je krijgt elke week een huiswerkopdracht mee. Ook tijdens de les fotografeer je en bespreken we samen een aantal foto’s die je al dan niet tijdens de les heeft gemaakt.

Bent je niet in het bezit van een digitale (spiegelreflex)camera en wil je graag deelnemen aan mijn cursus? Dat kan; ik ga dan (betaald) een camera voor jou huren.

Kosten: € 125,- per persoon voor 5 lessen à 2 uur. Camerahuur: optioneel. Prijs: € 5,- per les per camera.

Opgave via inschrijfformulier (als je mij mailt [info@fotodevoogd.nl] of belt [06-22 42 06 38] stuur ik je die toe).

Jouw aanmelding is pas definitief nadat het volledige cursusgeld voor de eerste lesdag is voldaan.

5 data en tijden: in overleg.

Locatie: Van Moerkerkenlaan 72, Groningen (Wijert-Zuid).