De Dag van het Wad 2018 – 2 Fotografieworkshops in Noordpolderzijl

Op zondag 1 juli 2018 verzorg ik om 15 en 16 uur een fotografieworkshop in Noordpolderzijl tijdens De Dag van het Wad. We verzamelen bij het betonnen bankje op de dijk om vanuit daar het magische Wad vast te leggen. Voorinschrijving is niet nodig. De kosten bedragen 5 euro. Meer info vind je hier.

 

 

Workshops Waddenfotografie in 2018

Houd je van fotograferen, van de unieke sfeer op het Wad bij een zonsondergang en laag water? Dan zijn dit dé fotoworkshops voor jou! Na succesvolle workshops in 2017 organiseren Reisbureau Tour de Wadden & FotoDeVoogd in 2018 weer Waddenfotografie Workshops aan het Friese en Groninger Wad. De WaddenExpress, een Oldtimer VW bus uit 1969, neemt 6 enthousiaste fotografen mee van Stad naar ’t Wad. Aan, langs en óp de dijk leer je de fijne kneepjes van het vak.

 

 

 

Wanneer

Donderdag 3 2018

Zaterdag 19 mei 2018

Zaterdag 2 juni 2018

Vrijdag 15 juni 2018

Zaterdag 1 september 2018

Vrijdag 13 september 2018

Hoe laat

We vertrekken rond 18 uur van de Grote Markt in Groningen (het exacte tijdstip krijg je in de bevestigingsmail), waarna we samen in de VW-bus naar het Wad rijden. We hebben de data en het tijdstip zó gekozen dat we kunnen profiteren van de ondergaande zon in combinatie met eb op het Wad.

Prijs

De kosten voor deelname zijn € 85,00 pp per workshop. Dit is inclusief vervoer, fotografie workshop, koffie/thee en – gezien het tijdstip van vertrek – een broodje, en een glaasje Wadwater (borreltje) na afloop.

Aanmelden kan hier.

 

 

 

 

Groningse Elfjes in het Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis in Groningen jubileert en viert dit jaar het 25-jarig bestaan. In het kader van een verwenmoment voor de patiënten heb ik vanmiddag bij diverse patiënten mijn Groningse Elfjes voorgedragen. Uiteraard hebben we (de mij begeleidende gastvrouwen en ik) hiervoor eerst toestemming gevraagd op de betreffende afdelingen én: bij de patiënt. Het Martini Ziekenhuis heeft de fotokaarten met de betreffende gedichtjes als attentie aan de betreffende patiënten aangeboden. De glimlach en andere mooie reacties zijn het mooiste honorarium en doen me realiseren dat ik het mooiste vak heb dat er is: mensen blij maken met het werk dat ik maak. Er volgen binnenkort nog 2 voordraag-sessies. Ik heb er zin in! 🙂

Beginnerscursus Digitale Fotografie in Groningen

Heb je een digitale (spiegelreflex)camera en maak je er (te) weinig gebruik van of fotografeer je alleen met de camera op de ‘groene knop’ (automaat)? In 5 privé-lessen van elk 2 uur leer ik jou de basis van digitale fotografie. Aan het eind van de cursus weet je wat Diafragma is, Sluitertijd, Scherpte / Diepte, ISO, Witbalans, een focuspunt, compositie/vlakverdeling. En leer je waarom deze begrippen belangrijk zijn voor het maken van mooie foto’s. Ook leer ik jou de basis van landschaps-, macro- en portretfotografie. Je krijgt elke week een huiswerkopdracht mee. Ook tijdens de les fotografeer je en bespreken we samen een aantal foto’s die je al dan niet tijdens de les heeft gemaakt.

Bent je niet in het bezit van een digitale (spiegelreflex)camera en wil je graag deelnemen aan mijn cursus? Dat kan; ik ga dan (betaald) een camera voor jou huren.

T/m 14-04-2018: Kosten: € 125,- per persoon voor 5 lessen à 2 uur. Camerahuur: optioneel. Prijs: € 5,- per les per camera.

Vanaf 15-04-2018 gelden nieuwe tarieven en zijn de cursusmogelijkheden uitgebreid, naar aanleiding van vragen die ik kreeg over vervolglessen.

Kijk voor het nieuwe overzicht op: mijn facebookpagina

Opgave via inschrijfformulier (als je mij mailt [info@fotodevoogd.nl] of belt [06-22 42 06 38] stuur ik je die toe).

Jouw aanmelding is pas definitief nadat het volledige cursusgeld voor de eerste lesdag is voldaan.

Alle data en tijden: in overleg.

Locatie: Van Moerkerkenlaan 72, Groningen (Wijert-Zuid).